Info nu! - Bedrijfsboodschap
Laatste nieuws over de komende exposities in 2012 is te zien op de pagina "Expositie". Tevens zijn daar een flink aantal werken toegevoegd van de exposanten, die wij de komende maanden al in de collectie zullen opnemen.

NIEUWSARCHIEF:
==========================================================
Hiva Oa Art Gallery neemt deel aan de Winterfair in Bataviahaven op 17 en 18 december aanstaande. Voor openingstijden en activiteiten zie de website: www.bataviahaven.nu.
===============================================
Nieuw in de collectie een fraaie litho van Gerti Bierenbroodspot. Kijk onder "Grafiek" voor verdere informatie.
===============================================
Flevolands fotoboek bij Hiva Oa Art Gallery
 
Bij Hiva Oa Art Gallery is sinds kort een prachtig luxe fotoboek verkrijgbaar van Camilla Zeguers.
Camilla Zeguers is een veelzijdige Lelystedelinge, kunsthistorica, tekstschrijfster, 3d ontwerpster, maar bovenal begenadigd fotografe. Eerdere fotoboeken van haar documenteerden o.a. Amsterdam, Limburg en (ook) Lelystad.
Het nieuwste boek, getiteld “Buiten gewoon Flevoland”, geeft een fraai overzicht van Flevoland en haar bewoners, van Almere tot Emmeloord en van Swifterbant tot Lelystad. Camilla Zeguers heeft zich in een project van jaren door de provincie begeven om al spelend met perspectief en een perfect lijnenspel Flevoland in al haar schoonheid vast te leggen. Architectuur, mens, dier en landschap wordt weergegeven in meer dan 150 foto’s. Het hardcover boek bevat 144 pagina’s, met een voorwoord van de Commissaris van de Koningin, Leen Verbeek.
Prijs: € 29,90.
Ook voor gelimiteerde en gesigneerde foto’s van Camilla Zeguers kunt u bij ons terecht.
==============================================
Op zaterdag 17 september is de sponsoring van S.V. Batavia ’90 door Hiva Oa Art Gallery bekrachtigd.
Op de foto (1) tekent Remco van Zwol van de galerie in het bijzijn van leden van de sponsorcommissie van de voetbalvereniging (de heren Orfeo Dielingen en Rodney van Wilpen) het contract dat Hiva Oa Art Gallery in ieder geval de komende twee seizoenen financieel aan de voetbalvereniging bindt.
Bij wijze van verdere sponsoring in natura zijn tevens een aantal kunstwerken in bruikleen gegeven aan de voetbalvereniging ter verfraaiing van het clubgebouw.
Rodney van Wilpen neemt voor de galerie het werk “Stad geboren uit het water” van Wim Mast de Gooijer in ontvangst. (foto 2)
S.V. Batavia ’90 is te vinden op Sportpark Doggersbank (Getijdenlaan) en Hiva Oa Art Gallery aan de Lelybaan 52 in Lelystad.

1.


2.
=========================================
De expositie "Waterwerken" van KUP 11 is verlengd en nu te zien tot en met zaterdag 10 september.
==============================================
Nieuw werk binnen van Vincent van Eeden (Voorburg, 1969). Het betreft een vierluik (gemengde techniek op doek). De losse elementen meten 30/30 cm en samen maken ze een fors werk van minimaal (afhankelijk van de tussenruimte waar u voor kiest) 60/60 cm. Vincent heeft zich voor dit werk laten inspireren door de huidige expositie die is gebaseerd op het (Lelystadse) "Jaar van het water" en stellen de getijden voor. De werken zijn los te koop voor €  300,=, maar omdat het natuurlijk zonde is het vierluik op te breken mogen wij het geheel aanbieden voor slechts € 999,=!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De losse componenten:
 
 
 
==============================================
Vanaf 4 augustus aanstaande exposeert de kunstenaarsvereniging KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery.
Onderstaand het persbericht aangaande deze expositie:
"Waterwerken KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery
 
Lelystad/ Dronten.
De woordvoerster namens Kup11, Monica Maat en Remco  van Zwol galleryhouder van Hiva Oa Art Gallery  zijn het er over eens: een unieke  en inspirerende  samenwerking heeft geleid tot een prachtige expositie van een serie  ‘waterwerken’. Een geslaagd experiment  dat begon naar aanleiding van ”Het Jaar van het Lelystadse Water” en bijna gelijktijdig samenviel met de oprichting van Kup 11, Kunst uit de Polder,  een samenwerkingsverband van kunstenaars uit Lelystad en Dronten.
”Na onze start op de Dag van het Park en de ervaring die we hebben opgedaan tijdens de  cultuurmanifestatie Artifest, heeft de kunstenaarsgroep zich verheugd op een vervolg 
d.m.v. het tonen van waterwerken in de Gallery van Remco, aldus Monica”.
”Het is leuk om op één thema  de verschillende stijlen van de kunstenaars in al hun eigenheid terug zien, vervolgt Remco. Dat maakt het boeiend”.   
Monica: ” het scheppen van kunst in groepsverband was voor ons een nieuwe ervaring.
Naast  individuele kunstuitdrukkingen heb je ook te maken met groepsprocessen. Hoe inspireren en versterken we elkaar en  met welke invloeden hebben we dan te maken.
Vragen die we van te voren kunnen  bedenken, maar waarvan we niet weten hoe dat in de praktijk zal uitvallen”. Niettemin, is het voor Remco en de leden van KUP 11 nu vooral een kwestie van gewoon doen geweest en dat levert  de nodige verrassingen op.
Beeldhouwwerk, keramiek, etsen, schilderijen op doek, een scala aan technieken zijn in de gallery van Remco te bezichtigen. Hiva Oa Art Gallery is te vinden aan de Lelybaan 52 in Lelystad bij de Bataviahaven. De expositie is van 4  t/m 27 augustus. De gallery is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur. KUP 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariëtte Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat."
==================================================
De eerstvolgende expositie wordt verwacht in augustus. Kunstenaarsvereniging KUP '11 exposeert dan met werken in het kader van het "Jaar van het water". Tot die tijd staat de eigen collectie van de gallery centraal.
Met het oog op de komende Bataviahavendagen (25 en 26 juni i.c.m. Artifest) zijn er momenteel veel werken met nautische elementen te vinden in de gallery.
=================================
Van 12 mei tot en met 10 juni exposeren wij werk van Jos de Koster (Amsterdam, 1945), woonachtig in Lelystad, alwaar hij in Kunsthuis Calliope ook zijn studio heeft. De tentoongestelde foto's zijn allen unica. Het betreft digitaal bewerkte foto's van de modellen die Jos vastlegt.
 
Aan de expositie van Jos de Koster worden drie schilderijen (uit de zogenaamde "Joker serie") toegevoegd van de grondlegger van Kunsthuis Calliope, Sjoerd van der Veen. Hiermee wordt de samenwerking tussen Calliope en de gallery - die een aanvang nam met de geslaagde expositie met werken van Vincent van Eeden - voortgezet. Plannen voor een eindejaarsexpositie met een gerenommeerde kunstenaar zijn in ontwikkeling, maar kunnen op dit moment nog niet uit de doeken worden gedaan.
 
Tot slot zijn vier olieverf schilderijen toegevoegd van Nancy van Overveldt, die reeds eerder bij de gallery exposeerde 
Alle exposanten zijn afkomstig uit Lelystad, zodat eens temeer blijkt hoe rijk het talent in deze stad gezaaid is.
 
 =============================================
Wij zijn verheugd werk te kunnen presenteren van de Lelystadse kunstenares Marion Snijders. Marion is een veelzijdig kunstenares die schilderijen en grafiek maakt, maar ook werkt met keramiek.
Marion heeft de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede doorlopen en afgerond.
Nu te zien is een aanbod uit het keramisch werk, te weten twee beelden en een aantal unieke halskettingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
=========================================
Nieuwe aanwinsten:
Justus Donker, "Warfhuizen" (schilderij);
Jurjen de Haan, aardewerk bord; en
Harald Vlugt, "Summer" en "Autumn" (twee zeefdrukken).
==========================================
 
De komende maanden bij Hiva Oa Art Gallery:
 
De maand april zal in het teken staan van de eigen collectie en er zal op de expositiewand een collectie moderne kunst te zien zijn, met grafiek en originelen van onder andere Eugene Brands, Carl Henning Pedersen en local hero Menno Baars.
 
In mei verwachten wij een foto expositie te houden, featuring de Lelystadse fotograaf Jos de Koster, aangevuld met foto's uit de eigen collectie.
 
In Juni en juli zal de eigen collectie weer de boventoon voeren, al gaan onze gedachten nog uit naar een expositie van een Lelystadse kunstenares, daarover wellicht later meer.
 
Augustus belooft veel!
Lelystad viert dit jaar " het jaar van het water" (zie voor nadere informatie de navolgende link):
 
 
 
De lokale kunstenaarsvereniging KUP 11 zal op dit thema inspelen en de werken die geinspireerd zijn op dit thema gedurende het jaar op verscheidene plekken in Lelystad exposeren. Afgesproken is inmiddels om de expositie waaraan negen kunstenaars zullen deelnemen gedurende de hele maand augustus te laten plaatsvinden in Hiva Oa Art Gallery.
 
===========================================
 
Aan de expositie van Vincent van Eeden (nog tot en met zaterdag 2 april a.s.) zijn twee gloednieuwe werken toegevoegd, "The way of the Prophet, a passage..."en "De drie wachters".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
==========================================
 
De derde tekening (getiteld "Laveren") is inmiddels binnen en te koop voor € 1.250,=.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
============================================
 
Er zijn twee tekeningen van Wim Mast de Gooijer toegevoegd aan de collectie. Eén gloednieuwe tekening - in opdracht vervaardigd - met een prachtige gedetailleerde afbeelding van de Batavia en de Zeven Provinciën en één tekening (2008) van een Arabier in galop.
Een derde (nieuwe) tekening wordt binnenkort verwacht. De tekeningen zijn aantrekkelijk geprijsd op € 1.250,= per stuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
======================================
 
Sinds enige tijd bieden wij u ook kunstkaarten aan. Wegens succes is de collectie recent fors uitgebreid. 
 
========================================
 
De expositie van Vincent van Eeden krijgt zijn beloofde uitbreiding (met liefst vijftien werken) bij Kunsthuis Calliope, Kofschip 12 te Lelystad. Onderstaand treft u de uitnodiging aan:
 
"Uitnodiging
 
Expositie Vincent van Eeden in Calliope
 
Op zondag  16 januari ’11 om  16 00 uur vindt er in Calliope Art Factory  de opening plaats van de tentoonstelling met werk van Vincent van Eeden . Het is het groter werk, want het kleiner werk wordt al tentoongesteld bij galerie Hiva Oa in Lelystad bij Bataviahaven. Het is ook een samenwerkingsverband tussen beide organisaties, dus ga dat ook zien! De in België wonende schilderdichter heeft in Calliope zijn groter werk neergehangen omdat die ruimte zich daartoe leent. Het werk dat vooral een monumentale uitstraling heeft, kenmerkt zich door dat het meestal een realistisch uitgangspunt heeft en door het proces steeds abstracter wordt. Dat proces is een autonoom proces. De componist John Cage verhaalt over de schilder William Baziotes het volgende:” De schilder komt in zijn atelier en gaat aan het werk . Bij binnenkomst heeft hij van alles op zijn nek ( hypotheek, z’n kinderen , ellende met zijn vrouw, kortom van alles). Eén voor één verlaten die dingen zijn atelier. Heeft hij geluk,dan blijven hij en het schilderen over. Heeft hij dan veel geluk, blijft alleen het schilderen over.”
Vincent van Eeden kan zich daar vermoedelijk erg goed in herkennen.
De naam Van Eeden klinkt bekend in de oren en dat klopt, want de schilderdichter is een
directe nazaat van Frederik van Eeden, de natuurfilosoof , arts en dichterschrijver, bekend van o.a.‘De kleine Johannes’ en kolonie Walden. Wanneer men het werk beschouwt van Vincent van Eeden herkent men wel een zelfde soort natuurmystiek. Het werk is vooral geschikt voor grote representatieve ruimtes, kantoren en hallen, maar het kan ook in woonkamers met een hoog plafond. Calliope Art Factory is gelegen in Lelystad aan het Kofschip 12, achter de SGL
en is geopend van 14 00 uur tot 17 00 uur van dinsdag tot en met zaterdag.
De opening vindt plaats op zondag 16 januari om 1600 uur!
 
 U bent van harte uitgenodigd!!!"
 
 
============================================
 
"PERSBERICHT:
 
Vincent van Eeden bij Hiva Oa Art Gallery
 
Hiva Oa Art Gallery viert zijn één jarig bestaan met een expositie van de in Voorburg (1969) geboren, maar in wezen Belgische kunstenaar, Vincent van Eeden. Kunst en cultuur is Vincent als kleinzoon van de vermaarde schrijver en filosoof Frederik van Eeden (o.a. “Van de koele meren des doods”) met de paplepel ingegoten en uit zich in een veelzijdigheid aan kunstvormen (schilderijen, grafiek, poëzie, theater). De komende expositie zal zich focussen op het beeldende werk van Vincent en bestaan uit  olieverfschilderijen en werken op papier, in kleinere en middelgrote formaten. Naar alle waarschijnlijkheid zal de expositie later – op een andere locatie in Lelystad – worden uitgebreid met een aantal monumentale werken van groot formaat.
 
Het werk van Vincent van Eeden kenschetst zich als abstract met bij tijd en wijle (semi) figuratieve elementen. Zoals de kunstenaar ooit zelf zei: “Daar waar de herkenbare symboliek van het figuratieve vaak ophoudt, gaat ons gevoel verder..”. Het innerlijk verwerken van het leven, en dan het nieuw verworvene, het positieve naar buiten brengen is zijn betrachting.
 
Vincent van Eeden stelt tentoon in binnen- en buitenland en veel van zijn werk bevindt zich in privé-collecties.
 
De expositie vangt aan op zaterdag 18 december 2010 bij Hiva Oa Art Gallery, te vinden aan de Lelybaan 52 in Lelystad (gebouw Bataviahaven) en duurt tot 1 april 2011. De gallery is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak."
=============================================
 
Nieuw in de collectie een leuke kleine aquarel van Freek van den Berg (onder "Nederlands realisme") en een bijzonder glasobject van Bernard Heesen (onder "Diversen").
 
===============================================
 
Nieuwe sieraden van de Lelystadse edelsmid Marjolein van Lubeck
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zie voor nadere informatie: "Diversen" op deze site.
 
==============================================
 
Nieuwste aanvullingen op de collectie:
twee zeefdrukken van de bekende Cobra kunstenaar Carl-Henning Pedersen en een romantische litho van de Franse kunstenaar Francis de Lassus Saint-Genie (kijk voor deze werken onder: "Grafiek") en een pop art gouache van de Franse kunstenaar Bernard-Stephan Moldowan (kijk onder: "Modern").
 
==============================================
 
Recent toegevoegd:
 
een zwart krijt tekening van de vermaarde kunstenaar "Johfra" uit 1966.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kijk onder Nederlands realisme voor meer informatie over dit werk.
 
=============================================
 
Recent zijn aan de collectie toegevoegd een fors en kleurrijk schilderij van Justus Donker (inmiddels verkocht), een fijnzinnige aquarel van Wim Vaarzon Morel jr (onder: Nederlands realisme) en een zeefdruk van Luis Filcer (onder: Grafiek).
 
=============================================
 
Hiva Oa Art Gallery biedt voortaan op de pagina "aanbieding(en)" maandelijks één of meerdere kunstwerken uit de eigen collectie aan tegen een sterk gereduceerde prijs. Uw (buiten)kans om uw eigen collectie op een voordelige wijze uit te breiden.
 
========================================================
 
Speciaal voor de gallery maakte Wim Mast de Gooijer het schilderij " Stad geboren uit het water".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit werk behoort tot de eigen collectie van de gallery en is niet te koop. Gezien het enthousiasme dat dit schilderij losmaakt is besloten een fraaie art print uit te geven.
 
Het betreft een gelimiteerde oplage van 100, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en wordt geleverd met certificaat van echtheid. Het formaat is 45/95 centimeter.
 
De prijs exclusief lijst bedraagt € 150,=.
Inclusief lijst € 299,=.
 
Tevens als kunstkaart verkrijgbaar.