top of page

3 september 2018·


Hiva Oa Art Gallery exposeert werken van de veelbelovende Haagse fotografe Anjali Ramnandanlall (Den Haag, 22 juli 1990).De expositie (die samenvalt met de grote publiekstrekker HISWA in Bataviahaven) laat een tiental foto's zien van popidolen als Bruce Springsteen, Madonna, de Rolling Stones en anderen.Anjali is afgestudeerd aan de School voor Jounalistiek Utrecht, heeft stages gelopen bij dagbladen Het Parool en het Algemeen Dagblad en het gerenommeerde Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone heeft al meermaals werk van haar gepubliceerd. Anjali heeft gedurende een tiental shows de fameuze muzikant Jackson Browne gevolgd en maakt wereldwijd prachtige foto's van grote sterren tijdens hun optreden. Een indrukwekkende dwarsdoorsnede van haar werk zal te zien zijn, alle foto's hoogwaardig afgedrukt en in strikt gelimiteerde en gesigneerde (kleine) oplage.


==============================================

april 2015


Sinds een aantal maanden hebben wij het werkterrein enigszins verlegd naar de moderne kunst (al blijven wij trouw aan de figuratieve kunst) en zijn wij actief op veilingsites als Catawiki en Kunstveiling. Wegens het succes hiervan hebben we de collectie flink uitgebreid. Dit - mede met het oog op de spaarzame ruimte in de gallery - heeft ons doen besluiten voorlopig geen (gast)exposanten te verwelkomen en ons te concentreren op de eigen collectie.


Er blijft, zoals vanouds, voldoende te bewonderen in de gallery, dus graag tot ziens!


==============================================


Expositie Klaas Hamminga, 3 april/11 mei 2014


In april 2013 organiseerde Hiva Oa Art Gallery in samenwerking met de bekende schilder Henk Veen een benefietveiling ten behoeve van de KNRM. Persvoorlichter Erik Hamminga van de KNRM was hier nauw bij betrokken. Toevallig bleek dat de vader van Erik een begenadigd kunstschilder is, hetgeen een jaar later resulteert in een expositie met werken van Klaas Hamminga bij Hiva Oa Art Gallery.


Klaas Hamminga (Veendam, 1938) is van jongs af aan met schilderen in aanraking gekomen. Hoewel in zijn latere leven een carrière in het onderwijs zijn broodwinning vormde is Klaas altijd – en met succes – blijven schilderen. Klaas was aangesloten bij de Maandagschilders, die met veel succes in het Noorden van het land hebben geëxposeerd. Later heeft hij zich aangesloten bij Perspektief. Klaas heeft onder meer geëxposeerd in Muntendam, Scheemda, Emmen en Assen. Dit jaar staan er meerdere exposities gepland, waaronder deze in Lelystad.


Klaas Hamminga is momenteel leraar van een groep kunststudenten in Zuidbroek. De werken van Klaas zijn bijzonder kleurrijk en gaan van realistisch via kubistisch tot abstract. Voor ieder wat wils derhalve. De landschappen van Klaas Hamminga doen qua kleurgebruik en compositie denken aan de vermaarde schilder Ton Schulten uit Ootmarsum.


De expositie vangt aan op 3 april aanstaande en loopt tot en met het weekend van de Botenshow in de Bataviahaven (10 en 11 mei). Hiva Oa Art Gallery is te vinden aan de Lelybaan 52 (gebouw Bataviahaven) in Lelystad en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.


Formaten van onderstaande werken inclusief lijst, tenzij anders vermeld.

"Den Hoorn, Texel"

acryl op doek

56/72 cm

€ 795,-

"Fantasiastad I"

acryl op paneel

66,5/106 cm

€ 895,-

"Scheemda in de herfst"

acryl op paneel

80/64 cm

€ 795,-

"Drentse Aa"

acryl op paneel

76/65 cm

€ 650,-

"Baloërveld"

acryl op doek

54/74 cm

€ 595,-

"Meisje met poes"

acryl op doek

45/45 cm

€ 395,-

"Zuidwolde II"

acryl op doek

60/50 cm (zonder lijst)

€ 495,-

"Zuidwolde"

acryl op doek

90/68 cm (zonder lijst)

€ 695,-

"Linde"

acryl op doek

65/54 cm

€ 495,-

"Fantasiastad"

acryl op doek

94/74 cm

€ 999,-

"Zuidwolde, Drenthe"

acryl op doek

84/64 cm

€ 695,-

"Den Hoorn, Texel"

acryl op paneel

84/64 cm

€ 695,-

"Termunten, Groningen"

acryl op paneel

84/64 cm

€ 795,-

========================================================

Onderstaande expositie van Rudy Beckers is afgelopen.


Mocht u interesse hebben in het werk van Rudy Beckers, dan kunnen wij uiteraard wel bemiddelen bij de aankoop van zijn werk en u alle gegevens (werken, formaten, prijzen e.d.) aanleveren.


"Rudy Beckers, reprise".


Let op: verlengd tot (in ieder geval) eind september!


Vanaf donderdag 13 juni tot en met zaterdag 27 juli (verlenging niet uitgesloten) exposeert, net zoals afgelopen jaar, de Belgische kunstenaar Rudy Beckers in de gallery.


Veel mensen zijn onder de indruk van zijn hyperrealistische werken van oude gebruiksvoorwerpen en van zijn trompe-l’oeil effecten.


Rudy Beckers (1954) is van origine diamantbewerker die op 28-jarige leeftijd de Kunstacademie in Herentals is gaan volgen. De precisie die aan het vak van diamantbewerker eigen is komt Rudy uitermate goed van pas in zijn hyperrealistische schilderijen. Een deel van zijn oeuvre bestaat uit (traditionele) stillevens, maar ook trompe-l'oeil schilderijen behoren hiertoe, een niet vaak voorkomend metier dezer dagen.


Spullen van alledag en dan vooral die uit grootmoeders tijd spelen een belangrijke rol in zijn werk. Hij struint dan ook met grote regelmaat rommelmarkten af op zoek naar nieuwe voorwerpen die ter inspiratie en vastlegging op paneel mogen dienen. In die zin zou Rudy kunnen worden betiteld als het Belgische equivalent van onze eigen Jopie Huisman.


Werken van Rudy Beckers zijn eerder te zien geweest en in ruime mate verkocht op de Holland Art Fair Utrecht, Tefaf Maastricht en bij Galerie De Kei (Nuenen), Charivari (Knokke, België), Galerie Artisart (Maastricht) en in Museum Schloss Rheydt (Monchengladbach, Duitsland).


Onderstaand een overzicht van de werken die te zien zijn. Uiteraard doen foto's nooit geheel recht aan de originele werken, zodat u van harte bent uitgenodigd deze in het echt te komen aanschouwen.

"De gelaarsde kat"

70/60 cm

€ 2.100,-

"Springtouw"

33/44 cm.

€ 650,-

"Houten speelgoed eendje"

29,5/29,5 cm.

€ 500,-

"De kleine deugniet"

66/76 cm.

€ 1.900,-

"De trommelaar"

28/38 cm.

€ 480,-

"Houten vrachtauto met knikkers"

28/18 cm.

€ 480,-

"De trommelaar I"

16,5/29 cm.

€ 620,-

"Knikkers in bloempotje"

24/24 cm.

€ 350,-

"Binnenwerk klokje"

19/19 cm.

€ 540,-

"Kleintjes"

11/15 tot 13/15 cm

6 in totaal, € 90,- per stuk

"Oliespuitje"

38,5/33,5 cm.

€ 370,-

"Rode bus en peer"

18/25 cm.

€ 280,-

"Viooltjes"

26/26 cm.

€ 280,-

"Eieren"

43/33 cm.

€ 580,-

"Blauw kastje met kabouter"

18,5/27 cm.

€ 400,-

"Werkgerei"

90/76 cm.

€ 2.400,-

"Het wilde westen"

52/68 cm.

€ 1.800,-

"Schoppen 2"

67/59 cm.

€ 3.250,-

"Zand-Petrole"

50/59 cm.

€ 780,-

"Op een dienblad"

70/49 cm.

€ 640,-

"Kruidenboekje"

43,5/76 cm.

€ 800,-

"De kunstenaar in zijn wereld"

35/80 cm.

€ 2.100,-

"Groen kannetje"

33/55 cm.

€ 650,-

"Besjes"

22,5/22,5 cm.

€ 400,-

"Gele pruimen"

34/31 cm.

€ 480,-

"Appeltjes"

40/17 cm.

€ 480,-

"Houtafval I"

33,5/62 cm.

€ 640,-

"Houtafval II"

47/56 cm.

€ 740,-

Alle hiervoor genoemde prijzen zijn inclusief lijst en BTW (onder voorbehoud van typefouten).


==============================================


EXPOSITIEARCHIEF


HENK VEEN


Vanaf 18 april tot en met 1 juni exposeert de rasechte Amsterdammer Henk Veen bij Hiva Oa Art Gallery. Henk Veen schildert zijn kleurrijke doeken met spuitverf, acrylverf, kwasten en sjablonen in een “laag over laag” techniek, waardoor zijn doeken veel diepte en de kleuren veel warmte krijgen. Inspiratie haalt hij uit het leven dat hij leidt en hoewel dat momenteel in het rustige Amsterdam Noord is, is en blijft het straatleven een grote inspiratiebron. Schilderijen van Henk Veen zijn zeer herkenbaar, hij weet het leven om te zetten in een tastbaar beeld en verlevendigt dit met (vaak humoristische) slogans. Geliefde onderwerpen zijn muziek, sport (Ajax in het bijzonder), realiteit, ontspanning en liefde.


Henk Veen heeft onder meer geëxposeerd in het Louvre Parijs, de Amsterdam Arena, de Melkweg, Paradiso en diverse galeries. Werk van hem bevindt zich in de collectie van vele beroemdheden als Johan Cruijff, Eberhart van der Laan (burgemeester Amsterdam), Danny de Munck, Marco Borsato, Frank Rijkaard en Najib Amhali. Werk van Henk Veen is ook regelmatig op TV te zien.


Tijdens het nieuwe evenement Botenshow Lelystad zal Henk Veen zich belangeloos inzetten voor de nieuwe KNRM vestiging Lelystad en op zaterdag 27 april live een schilderij maken. De opbrengst komt geheel ten goede aan de KNRM en Hiva Oa Art Gallery garandeert een minimum opbrengst voor het schilderij .


Schilderijen van Henk Veen zijn niet alleen thuis een sieraad aan de muur, maar ook zeer geschikt voor bedrijven. De frisse kleuren en vrolijke voorstellingen creëren een bijzonder prettige werkomgeving.


Onderstaand een (kleine) selectie van werken van Henk Veen:

===========================================


De expositie met werken van de kunstenaarsvereniging KUP 11 is afgelopen. Daarmee is ook het expositieseizoen voor kunstenaars van buiten afgesloten voor dit (kalender)jaar. Er is uiteraard nog genoeg te zien in de gallery.


Gezien de recente aanschaf van een collectie werken waartoe ook een flinke hoeveelheid zeefdrukken van Corneille behoorden, is thans een Cobra expositie ingericht. Deze zal de rest van het jaar te zien zijn. In deze expositie zijn opgenomen werken van Corneille, Karel Appel, Carl Henning Pedersen, Eugene Brands en Hugo Claus. De expositie omvat grafiek, maar ook enkele originele werken. Zeer de moeite waard om te zien en natuurlijk prachtig aan uw muur, maar ook een mooie, waardevaste investering...


=============================================


Vanaf donderdag 5 juli tot en met zaterdag 28 juli exposeert

KUP 11 in de gallery.


Kup 11 is een samenwerkingsverband van Kunstenaars uit de Polder. [Kunst Uit de Polder 2011]. Vorig jaar heeft Kup 11 ook bij Hiva Oa Art Gallery geëxposeerd met het thema “Waterwerken” (naar aanleiding van het Lelystadse jaar van het water).


Ook dit jaar hebben de leden van KUP 11 werken gemaakt op een

waterrijk thema. Deze keer is dat op het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.


Voorafgaand aan de expositie hebben de leden van KUP 11 uiteraard het Zuiderzeemuseum bezocht.


De leden van Kup 11 zijn: Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Guda Boelens, Charlotte Bakker, Marion Snijders en Dorith Hillenbrink.


Onderstaand een overzicht van de geëxposeerde werken.

Charlotte Bakker

"Rietland"

olieverf op geprepareerd karton

Charlotte Bakker

"Botters"

acryl op katoen

Guda Boelens

"Wonderlijke vangst"

gemengde techniek

Kitty van Dijk

"Gered van de sloop (Truly Dutch history)"

gemengde techniek op doek

Kitty van Dijk

"Sleets aan de stadsgracht (Truly Dutch history 2)"

gemengde techniek op doek

Willy Fokke

"Vis op vrijdag"

acryl op doek

Dorrith Hillenbrink

"Uitzicht"

acryl op doek

Monica Maat

"Lemniscaat scheepstouw"

lakverf op doek

Anette Sieger

"De vis wordt duur betaald"

acryl op doek

Marion Snijders

"Vierluik Zuiderzee"

keramiek

Marion Snijders

"Weemoed"

keramiek

==============================================


Veel mensen zijn onder de indruk van zijn hyperrealistische werken van oude gebruiksvoorwerpen en van zijn trompe-l’oeil effecten.


Rudy Beckers (1954) is van origine diamantbewerker die op 28-jarige leeftijd de Kunstacademie in Herentals is gaan volgen. De precisie die aan het vak van diamantbewerker eigen is komt Rudy uitermate goed van pas in zijn hyperrealistische schilderijen. Een deel van zijn oeuvre bestaat uit (traditionele) stillevens, maar ook trompe-l'oeil schilderijen behoren hiertoe, een niet vaak voorkomend metier dezer dagen.


Spullen van alledag en dan vooral die uit grootmoeders tijd spelen een belangrijke rol in zijn werk. Hij struint dan ook met grote regelmaat rommelmarkten af op zoek naar nieuwe voorwerpen die ter inspiratie en vastlegging op paneel mogen dienen. In die zin zou Rudy kunnen worden betiteld als het Belgische equivalent van onze eigen Jopie Huisman.


Werken van Rudy Beckers zijn eerder te zien geweest en in ruime mate verkocht op de Holland Art Fair Utrecht, Tefaf Maastricht en bij Galerie De Kei (Nuenen), Charivari (Knokke, België), Galerie Artisart (Maastricht) en in Museum Schloss Rheydt (Monchengladbach, Duitsland).

In totaal worden er liefst 40 werken (allen olieverf op paneel) tentoongesteld (een kleine selectie hierboven) in diverse formaten, van 10/10 centimeter tot 100/100 centimeter.

Prijzen beginnen al bij € 150,- en lopen tot maximaal € 1.495,-.

Zeer betaalbaar werk van grote klasse en schoonheid.

Graag tot ziens op deze bijzondere expositie.


=============================================


Eerdere exposanten bij Hiva Oa Art Gallery (o.a.):


Nancy van Overveldt;

Yvonne van Weegberg;

Anita de Harde;

Rob de Klonia;

Cock Buijs (bronzen);

Saviël;

Jos de Koster (fotografie);

Bikkel (glas);

Marion Snijders (keramiek);

Vincent van Eeden;

Willem Behr;

Theo Koster;

KUP 11 (kunstenaarscollectief).


=============================================


Van 3 mei tot en met 26 mei exposeert de Zeeuwse kunstenaar Willem Behr (Amsterdam, 1953) in de gallery.

Olieverf op doek

Paneel

Loodschilderij

Sculptuur uit lood


Willem Behr (Amsterdam, 1953), voormalig ondernemer en inmiddels academisch geschoold kunstenaar. Wonende en werkende in Cadzand (Zeeuws Vlaanderen). Gebruikt een grote diversiteit aan materialen, van traditionele olieverf op doek schilderijen tot schilderijen op lood en (weinig vertoond) sculpturen in lood. Daarnaast is Willem Behr een begenadigd etser en tekenaar. Willem Behr kenschetst zijn werk door middel van het volgende citaat:


"Willem Behr geeft expressief vorm aan thema’s als urbanisatie, loze normen en waarden, de aard van de schijnbare werkelijkheid en zijn existentiële twijfels.


Dit krijgt vorm in snel geschilderde voorstellingen die zich concentreren op de symbolische lading van het beeld".


(citaat uit PCZ - De Stem kunstredacteur Nico Out ).


Willem Behr heeft veelvuldig geëxposeerd bij galeries in Nederland en België en zijn werk is o.a. te zien geweest op de Lineart Flanders Expo (Gent, België).


Te zien zijn een flink aantal werken op doek, werken op lood en paneel, een enkele ets en tekening en een collectie sculpturen en niet te vergeten een collectie, inmiddels zeer populaire, “Sjakies”, een zeer betaalbaar en aandoenlijk beeldje, waarvan ieder exemplaar ondanks de seriematige productie toch uniek is! Ook een "Sjaak" in superformaat is te zien en te koop.


Onderstaand de aankomst van de "Sjaken", binnengebracht door de kunstenaar:

==============================================


Onderstaande expositie is inmiddels afgelopen. Mocht u vragen hebben over onderstaande werken, neem dan gerust contact op.


"Waterwerken", KUP 11

Meer informatie over de uitvoerende kunstenaars, technieken, formaten, prijzen en dergelijke kunt u gerust opvragen via de mail of telefoon.

Een inleiding over deze expositie door één van de deelneemsters en een introductie van alle deelnemers:

I N L E I D I N G


Kup 11 is een samenwerkingsverband van Kunstenaars uit de Polder. [Kunst Uit de Polder 2011]


De kunstenaars werken in 2011 op het thema "Water" in het kader van: Het Jaar van het Lelystadse Water, dat de Gemeente heeft uitgeroepen. Op dat thema zijn voor het hele jaar diverse activiteiten ontwikkeld door Kup 11. Ook voor de expositie in Hiva Oa Art Gallery hebben de leden van Kup 11 speciaal werken gemaakt die betrekking hebben op water.

Kitty van Dijk


Een Limburgse die de polder ook, al jaren, in haar hart heeft gesloten!


De mens, vooral het kind (werkzaam in het onderwijs) heeft de aandacht.


Deze aandacht moet gedeeld worden met de schilderkunst en het illustreren.


In het tentoongestelde werk is een gemengde techniek gebruikt.


Papier, stof, garen en verf zijn op doek gebruikt om een impressie te geven van het vele water, de openheid en de heldere luchten in onze polder.

Monica Maat


In haar hart nog een Nimweegse. Naast beeldend kunstenares ook dichteres.


Scheppend bezig zijn is voor haar ademen. Maakt vooral geometrisch werk waarbij de waarneming wordt gemanipuleerd. Heeft tientallen exposities in binnen en buitenland gehouden. In het kader van het thema water nu meer figuratief werk "Waterballet" gemaakt. Techniek: Lakverf op doek.


Draagt ook voor en is aangesloten bij Dijkdichters. Kunstacademie Nijmegen.

Mariëtte Gralike


Ogenschijnlijk nuchtere Achterhoekse, momenteel wonend in Dronten.


Schildert met passie een moment, blik of sfeer en probeert de essentie te pakken zoals zij die beleeft.


Zo heeft zij het ook het werk geschilderd voor deze tentoonstelling op het thema water.


Snel, expressief en direkt op het doek. Techniek: Acryl op doek.


Drie-jarige Kunstopleiding: Vrije Academie Calliope in Lelystad.

Wil Fokke


Tijdens het schilderen ontstaan er spontaan figuren op haar doek.


Met haar eigen specifieke kleurgebruik probeert zij een bepaalde sfeer te creëren

In beeldtaal vertellen vaak de vogels hun verhaal. Ook met het werk dat op het thema water is gemaakt is dit het geval. Techniek: Afwisselend olieverf en acrylverf op doek of paneel.


Drie-jarige Kunstopleiding: Vrije Academie Calliope in Lelystad.

Charlotte Bakker


Geboren in Den Haag en opgegroeid aan de rand van Delft. Voor de tentoonstelling in Hiva Oa Art Gallery heeft zij twee beeldhouwwerken gemaakt die bestaan uit organische vormen die gerelateerd zijn aan de natuur. Techniek: opgebouwd met de keramische techniek.


Zij volgde de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam, opleiding vrij tekenen/schilderen en keramiek/beeldhouwen en een scholingscursus boetseren en schilderen te Driebergen.

Ingrid Goemans


Ingrid Goemans den Hartog, paranormaal therapeut.


Geboren in Amsterdam. Woont sinds 1992 in Lelystad.


Haar werk is vaak abstract en expressief en zij werkt zowel met heldere als met bruin en terra tinten.


Op het thema water stel zij haar werk: De kleur van Water, ten toon.Techniek: olieverf op doek.


Opleiding: Volgde van 2002 tot 2005 de Vrije Kunstacademie Calliope in Lelystad.

Ria de Rooy


Maakt over het algemeen abstract-figuratief werk en gebruikt graag heldere primaire kleuren.


Daarnaast maakt zij beeldhouwwerk. Op het thema water heeft zij voor deze gelegenheid

een beeldhouwwerk gemaakt. Titel: Vis. Techniek: speksteen.


Cursussen: kunstgeschiedenis, tekenen, creatieve handvaardigheid jeugdzorg.


In 2009 rondde zij de driejarige opleiding aan de Vrije Kunstcademie Calliope af.

Guda Boelens


Komt uit Hilversum en is haar leven lang al met kunst bezig. Zij werkt met gemengde technieken

en beschilderd ook allerlei objecten. Haar voorstellingen laten een kleurrijke fantasiewereld zien.


Zij heeft vele exposities in Nederland, maar ook in het buitenland gehouden.


Titel object: Waternimf. Titel schilderij: Onderwater. Techniek: gemengd.


Opleiding: In 2004 heeft zij haar certificaat gehaald aan: De Nieuwe Academie Utrecht. 

Annette Sieger


Vanaf haar 1e jaar is Annette Sieger met haar ouders naar Frankrijk vertrokken en heeft zij daar


haar jeugdjaren doorgebracht. Haar werk kenmerkt zich door vrije expressie. Behalve werken op doek


maakt zij grafiek, lino's, mono's en etsen. Sinds 2002 werkt zij als docente aan de Vrije Academie


Calliope in Lelystad. Ook geeft zij cursussen etsen. Zij heeft vele exposities in binnen- en buitenland gehouden. Opleidingen: HBO AKI Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving. Sociale Pedagogiek Kunstzinnige Vorming.


De expositie vangt aan op donderdag 4 augustus en duurt tot en met zaterdag 27 augustus (tijdens de gebruikelijke openingstijden van de gallery) en u bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere expositie!

===============================================


De expositie met werken van Vincent van Eeden (Voorburg, 1969) is afgelopen. Onderstaande werken blijven wel verkrijgbaar via de gallery en kunnen op aanvraag bezichtigd worden.

Inmiddels is er uit eigen collectie een tijdelijke expositie met kleurrijke moderne werken ingericht, te zien naast de vaste collectie met (o.a.) werken uit de Bergense en Larense school en de werken van Wim Mast de Gooier, die - als altijd - een prominente plaats inneemt in de gallery.

"The way of the Prophet, a passage..."

olieverf op doek

88/90 cm

"De drie wachters"

olieverf op doek

50/70 cm

"A view with a room"

acryl/gemengde techniek op paneel

60/60 cm.

"Dawn of time"

acryl/gemengde techniek op paneel

60/60 cm.

"Ordo ab Chao"

acryl/gemengde techniek op doek

60/60 cm.

"Corpus Astralis"

acryl/gemengde techniek op doek

100/120 cm.

"Tabula Sancta"

acryl/gemengde techniek op doek

120/120 cm.

"A dream with a view"

acryl/gemengde techniek op doek

64/78 cm.

"I'll meet you inside"

acryl op doek

60/65 cm.

"Eternal harbour"

acryl/gemengde techniek op paneel

60/60 cm.

" Tabula Sancta # 5"

acryl/gemengde techniek op doek

160/200 cm.

(aanwezig in de gallery)

bottom of page