top of page

November 2018


Beste bezoekers,


De site is weer (enigszins) up to date gemaakt. Veel verkochte werken er af gehaald. Er zijn enorm veel nieuwe werken binnen gekomen (van Constant tot Rik van Iersel en van Julian Svhnabel tot Lita Cabellut). We zullen trachten de komende tijd de nieuwe werken te plaatsen. Zoekt u werk van een bepaalde kunstenaar, schroon dan niet om contact op te nemen. Wie weet, de collectie is zoveel malen groter geworden dan de website momenteel weergeeft.


april 2015


Beste lezers,


Sinds een aantal maanden hebben wij het werkterrein enigszins verlegd naar de moderne kunst (al blijven wij trouw aan de figuratieve kunst) en zijn wij actief op veilingsites als Catawiki en Kunstveiling. Wegens het succes hiervan hebben we de collectie flink uitgebreid. Dit - mede met het oog op de spaarzame ruimte in de gallery - heeft ons doen besluiten voorlopig geen (gast)exposanten te verwelkomen en ons te concentreren op de eigen collectie.


Er blijft, zoals vanouds, voldoende te bewonderen in de gallery, dus graag tot ziens!


==========================================

NIEUWSBRIEF 1

Maart 2014

Beste kunstliefhebbers,


Bijgaand onze eerste nieuwsbrief van het jaar.


Terugblik


Recent kwam in het nieuws dat de kunstmarkt aantrekt. Wij kunnen dit gelukkig bevestigen met een aantal mooie verkopen, waaronder een werk van onze laatste exposant Rudy Beckers en een imposant werk van de Amerikaanse impressionist William Singer jr..


Kunst blijkt ook in economisch roerige tijden een goede investering en nog belangrijker, is een genot om in huis te hebben.


by-Lin


De in 2012 aan de collectie toegevoegde tassenlijn van by-Lin blijft een succes. by-Lin blijft haar assortiment continu verruimen en wij voegen dan ook met enige regelmaat nieuwe producten aan onze collectie toe. Op onze website www.hivaoa.nl treft u een aparte pagina met ons assortiment aan.


Expositie


De eerste expositie van het nieuwe jaar is vastgelegd.


In april 2013 organiseerde Hiva Oa Art Gallery in samenwerking met de bekende schilder Henk Veen een benefietveiling ten behoeve van de KNRM. Persvoorlichter Erik Hamminga van de KNRM was hier nauw bij betrokken. Toevallig bleek dat de vader van Erik een begenadigd kunstschilder is, hetgeen een jaar later resulteert in een expositie met werken van Klaas Hamminga bij Hiva Oa Art Gallery.


Klaas Hamminga (Veendam, 1938) is van jongs af aan met schilderen in aanraking gekomen. Hoewel in zijn latere leven een carrière in het onderwijs zijn broodwinning vormde is Klaas altijd – en met succes –blijven schilderen. Klaas was aangesloten bij de Maandagschilders, die met veel succes in het Noorden van het land hebben geëxposeerd. Later heeft hij zich aangesloten bij Perspektief. Klaas heeft onder meer geëxposeerd in Muntendam, Scheemda, Emmen en Assen. Dit jaar staan er meerdere exposities gepland, waaronder deze in Lelystad.


Klaas Hamminga is momenteel leraar van een groep kunststudenten in Zuidbroek. De werken van Klaas zijn bijzonder kleurrijk en gaan van realistisch via kubistisch tot abstract. Voor ieder wat wils derhalve. De landschappen van Klaas Hamminga doen qua kleurgebruik en compositie denken aan de vermaarde schilder Ton Schulten uit Ootmarsum.


De expositie vangt aan op 3 april aanstaande en loopt tot en met het weekend van de Botenshow in de Bataviahaven (10 en 11 mei).


U bent uiteraard van harte uitgenodigd om deze expositie te bezoeken.


Tot slot


Zoals u gewend bent van ons, aan het einde van de nieuwsbrief een leuke aanbieding. Voor de lezers van deze nieuwsbrief geldt tot en met 11 mei aanstaande een korting van 10% op de tassenlijn van by-Lin. Bij aankoop graag even melden dat u gebruik maakt van deze aanbieding.


Hopelijk tot spoedig ziens.


========================================

Nieuwe aanwinsten in de collectie

Zoltan Mikus (Vesces, Hongarije, 1928).


Gesigneerd aan de achterzijde.


Hoogte ongeveer 45 centimeter.


Zoltan Mikus (geboren 1928 te Vesces, Hongarije), studeerde aan de Kunstacademie van Boedapest. Deelnemer aan diverse groepsexposities in Hongarije en vanaf 1982 ook in Nederland.


Herkomst: Pieter Breughel Kunsthandel, (destijds aan de (kop van de) Kalverstraat te Amsterdam).


Met het originele certificaat van echtheid,


Prijs: € 1.950,-

Theo Koster (Emmeloord, 1952).


"Night fall"


Gesigneerd r.o.


Techniek: zeefdruk/collage (genummerd l.o. 31/90). Het betreft een zeefdruk, echter door de bewerkingen die Theo Koster achteraf toepast (toevoeging van materialen) is ieder seriematig kunstwerk een uniek exemplaar geworden.


Formaat druk: 106/66 cm.


In zilverkleurige lijst: 136/100 cm.


Prijs: € 950,-


Ook nieuw binnen een stel fraaie etsen van Marius Bauer met Oriëntaalse afbeeldingen. Info volgt later, maar wordt op aanvraag wel alvast toegestuurd.


===========================================

NIEUWSBRIEF 2/2013


Juni 2013


Beste kunstliefhebbers,


Redelijk kort op de vorige nieuwsbrief alweer de tweede nieuwsbrief van het jaar, maar dat heeft alles te maken met de komende expositie van Rudy Beckers.


Terugblik

Op 1 juni is de expositie van Henk Veen afgesloten. Hoogtepunt van deze goed bezochte expositie was de veiling van een door Henk gemaakt schilderij t.b.v. de KNRM Lelystad. Daarbij is het mooie bedrag van € 501,- opgehaald.


Uiteraard is het nog steeds mogelijk de KNRM te steunen en donateur te worden, dit kan via Donateurs (Redders aan de wal), E-mail: donateur@knrm.nl. Telefoon: 0255-54.84.54 (vraag naar de afd. donateurs).


Expositie “Reprise Rudy Beckers”

Aanstaande zaterdag (15 juni) opent de nieuwe tentoonstelling van onze Belgische vriend Rudy Beckers. Net als vorig jaar houden we deze tentoonstelling in de (voor ons) drukste periode van het jaar. De lovende reacties vorig jaar waren zo overweldigend dat we besloten hebben tot een reprise van deze expositie (uiteraard ook met ander en nieuw werk). De expositie loopt in ieder geval tot en met eind juli, maar verlenging wordt niet uitgesloten.


RUDY BECKERS, nadere introductie:

Rudy Beckers (1954) is van origine diamantbewerker die op 28-jarige leeftijd de Kunstacademie in Herentals is gaan volgen. De precisie die aan het vak van diamantbewerker eigen is komt Rudy uitermate goed van pas in zijn hyperrealistische schilderijen. Een deel van zijn oeuvre bestaat uit (traditionele) stillevens, maar ook trompe-l'oeil schilderijen behoren hiertoe, een niet vaak voorkomend metier dezer dagen.


Spullen van alledag en dan vooral die uit grootmoeders tijd spelen een belangrijke rol in zijn werk. Hij struint dan ook met grote regelmaat rommelmarkten af op zoek naar nieuwe voorwerpen die ter inspiratie en vastlegging op paneel mogen dienen. In die zin zou Rudy kunnen worden betiteld als het Belgische equivalent van onze eigen Jopie Huisman.


Werken van Rudy Beckers zijn eerder te zien geweest en in ruime mate verkocht op de Holland Art Fair Utrecht, Tefaf Maastricht en bij Galerie De Kei (Nuenen), Charivari (Knokke, België), Galerie Artisart (Maastricht) en in Museum Schloss Rheydt (Monchengladbach, Duitsland).


Diversen

Aankomende evenementen in Bataviahaven (voor de gallery):

16 juni Oldtimerdag, van 9.00 tot 17.00 uur;

22 en 23 juni Bataviahavendagen i.c.m. Artifest. Voor meer info, zie:


http://www.bataviahaven.nu/bataviahavendagen

Tot slot

Zoals u gewend bent van ons, aan het einde van de nieuwsbrief een leuke aanbieding. Voor de lezers van deze nieuwsbrief geldt een korting van 5% op de werken van Rudy Beckers tijdens de aanstaande expositie.

Bij aankoop graag even melden dat u gebruik maakt van deze aanbieding.

Hopelijk tot spoedig ziens en geniet van de zon.


Met vriendelijke groet,


Remco van Zwol


Hiva Oa Art Gallery


===================================

NIEUWSARCHIEFNIEUWSBRIEF 1/2013


April 2013


Beste kunstliefhebbers,


Bijgaand onze eerste nieuwsbrief van het jaar.


Terugblik


Het eerste kwartaal van 2013 is verrassend goed begonnen. Ondanks alle economische kommer en kwel bestaat er gelukkig nog steeds een gezonde belangstelling voor kunst. Kunst is niet alleen manier om de leefomgeving te veraangenamen, iets om van te genieten, maar vormt natuurlijk ook een prima alternatief voor een slecht renderende spaarrekening, om over een Cypriotische bankrekening nog maar te zwijgen. Werken van gerenommeerde kunstenaars als Karel Appel, Wil Willemsen, Aart van Dobbenburgh e.a. vonden hun weg naar tevreden kopers.


Expositie


Vanaf 18 april tot en met 1 juni exposeert de rasechte Amsterdammer Henk Veen bij Hiva Oa Art Gallery. Henk Veen schildert zijn kleurrijke doeken met spuitverf, acrylverf, kwasten en sjablonen in een “laag over laag” techniek, waardoor zijn doeken veel diepte en de kleuren veel warmte krijgen. Inspiratie haalt hij uit het leven dat hij leidt en hoewel dat momenteel in het rustige Amsterdam Noord is, is en blijft het straatleven een grote inspiratiebron. Schilderijen van Henk Veen zijn zeer herkenbaar, hij weet het leven om te zetten in een tastbaar beeld en verlevendigt dit met (vaak humoristische) slogans. Geliefde onderwerpen zijn muziek, sport (Ajax in het bijzonder), realiteit, ontspanning en liefde. Henk Veen heeft onder meer geëxposeerd in het Louvre Parijs, de Amsterdam Arena, de Melkweg, Paradiso en diverse galeries. Werk van hem bevindt zich in de collectie van vele beroemdheden als Johan Cruijff, Eberhart van der Laan (burgemeester Amsterdam), Danny de Munck, Marco Borsato, Frank Rijkaard en Najib Amhali. Werk van Henk Veen is ook regelmatig op TV te zien.


Tijdens het nieuwe evenement Bataviahaven Botenshow zal Henk Veen zich belangeloos inzetten voor de nieuwe KNRM vestiging Lelystad en op zaterdag 27 april live een schilderij maken. De opbrengst komt geheel ten goede aan de KNRM en Hiva Oa Art Gallery garandeert een minimum opbrengst voor het schilderij .


Schilderijen van Henk Veen zijn niet alleen thuis een sieraad aan de muur, maar ook zeer geschikt voor bedrijven. De frisse kleuren en vrolijke voorstellingen creëren een bijzonder prettige werkomgeving.

Voor de rest van het jaar hebben we nog twee exposities in gedachten. Nadere info volgt in volgende nieuwsbrieven. Nu eerst genieten van het prachtige werk van Henk Veen.


Diversen


Inmiddels is ons eerste kunstuitleenproject voor bedrijven van start gegaan en er is bij het deelnemende bedrijf (Lankhorst Taselaar in Lelystad) enthousiast gereageerd. Onder meer de directiekamers, kantine, afhaalbalie en enkele gangen zijn voorzien van werken uit onze collectie. Indien u/uw bedrijf ook belangstelling heeft, kunt u vrijblijvend contact opnemen om eens van gedachten te wisselen.


Ook dit jaar zal er weer een flink aantal evenementen voor de deur plaatsvinden, die gezelligheid en een grote toeloop teweeg zullen brengen. U kunt alvast in de agenda noteren:


27 en 28 april Bataviahaven Botenshow;16 juni Oldtimerdag;22 en 23 juni Bataviahavendagen i.c.m. Artifest.Tot slot


Zoals u gewend bent van ons, aan het einde van de nieuwsbrief een leuke aanbieding. Voor de lezers van deze nieuwsbrief geldt tot en met 31 mei a.s. een korting van 10% op de litho’s van Aart van Dobbenburgh die wij in de collectie hebben.


Bij aankoop graag even melden dat u gebruik maakt van deze aanbieding.


Hopelijk tot spoedig ziens en geniet van de lente, die er vast een keer zal komen.


Met vriendelijke groet,


Remco van Zwol


Hiva Oa Art Gallery

==========================================


De expositie met werken van de kunstenaarsvereniging KUP 11 is afgelopen. Daarmee is ook het expositieseizoen voor kunstenaars van buiten afgesloten voor dit (kalender)jaar. Er is uiteraard nog genoeg te zien in de gallery.


Gezien de recente aanschaf van een collectie werken waartoe ook een flinke hoeveelheid zeefdrukken van Corneille behoorden, is thans een Cobra expositie ingericht. Deze zal de rest van het jaar te zien zijn. In deze expositie zijn opgenomen werken van Corneille, Karel Appel, Carl Henning Pedersen, Eugene Brands en Hugo Claus. De expositie omvat grafiek, maar ook enkele originele werken. Zeer de moeite waard om te zien en natuurlijk prachtig aan uw muur, maar ook een mooie, waardevaste investering...


=============================================

NIEUWSBRIEF 3

Juli 2012


Beste kunstliefhebbers,

Bijgaand onze derde nieuwsbrief van het jaar, met daarin de aankondiging van onze komende expositie en een mooie en welkome aanvulling op de collectie.


Terugblik

Na de tegenslagen van het niet doorgaan van de Hiswa gebruikte boten beurs in april en de aankondiging dat ook de grote botenshow in september geen doorgang zal vinden was er ook goed nieuws.

Op 17 juni jl. vond de zeer succesvolle Oldtimerdag plaats voor de deur, die ook de gallery vele bezoekers opleverde. Het traditionele evenement Bataviahavendagen/Artifest leverde ook veel reuring op met de nodige bezoekers. Vele mensen hebben zich tijdens deze dagen vergaapt aan de werken van onze Belgische vriend Rudy Beckers die exposeerde met zijn realistische en nostalgische olieverfschilderijen. Hoewel de expositie inmiddels is geëindigd blijven we wel een aantal van Rudy's werken in voorraad houden. Zeer de moeite waard!


Nieuwe expositie

Vanaf donderdag 5 juli tot en met zaterdag 28 juli exposeert Kup 11 in Hiva Oa Art Gallery. Kup 11 is een samenwerkingsverband van Kunstenaars Uit de Polder (Kunst uit de Polder 2011). Vorig jaar heeft Kup 11 ook bij Hiva Oa Art Gallery geëxposeerd met het thema "Waterwerken" (naar aanleiding van het Lelystadse jaar van het water).

Ook dit jaar hebben de leden van KUP 11 werken gemaakt op een waterrijk thema. Deze keer is dat op het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Voorafgaand aan de expositie hebben de leden van KUP 11 uiteraard het Zuiderzeemuseum bezocht.

Een mooi thema om te exposeren in een gallery gelegen aan het water in Bataviahaven.

De leden van Kup 11 zijn: Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Guda Boelens, Charlotte Bakker, Marion Snijders en Dorith Hillenbrink.


Nieuw in de collectie

Exclusieve tassen van by-Lyn© bij Hiva Oa Art Gallery


Vanaf nu zijn bij Hiva Oa Art Gallery (dames)tassen van de Nederlandse ontwerpster Linde van der Poel (1979) verkrijgbaar. by-Lin’s© complexe en creatieve vormen, die zorgvuldig en in detail zijn afgewerkt, vinden hun oorsprong in de natuur. Van der Poels inspiratiebron is de Balinese natuur, in het bijzonder bladeren en bloemen. Haar tassen worden met de hand gemaakt door lokale handwerkers op Bali met producten die niet schadelijk zijn voor de natuur. De natuur in al haar facetten is van groot belang bij het ontwerpen en produceren van haar tassen.

Van der Poel studeerde in 2002 af aan de kunstacademie in Enschede. Zij vestigde haar eigen atelier enkele jaren later op Bali. Vanaf het begin spelen gerecyclede producten en het milieu een grote rol in haar ontwerpen. In 2005 ontving ze de Design Award voor haar eerste tas, de Glossy, gemaakt van gevlochten stroken van tijdschriften gevonden op het Balinese strand.

Inmiddels is haar meeste bekende tas de Tulip by-Lin© (naast andere modellen), in diverse maten en kleurstellingen verkrijgbaar bij de gallery.


Gezien de kunstzinnige achtergrond van de ontwerpster, gecombineerd met het feit dat diverse andere galeries de tassen in hun collectie hebben, maar bijvoorbeeld ook het Rijks- en Van Gogh Museum, is deze collectie tassen en gerelateerde accessoires een welkome aanvulling op de ruime collectie van Hiva Oa Art Gallery.


Tot slot

Wensen wij u een fijne en zonnige vakantie en hopen u graag binnenkort te verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Remco van Zwol

Hiva Oa Art Gallery

=================================================


Persbericht:


Exclusieve tassen van by-Lyn© bij Hiva Oa Art Gallery


Vanaf 16 juni zijn bij Hiva Oa Art Gallery

(dames)tassen van de Nederlandse ontwerpster Linde van der Poel (1979) verkrijgbaar. by-Lin’s© complexe en creatieve vormen, die zorgvuldig en in detail zijn afgewerkt, vinden hun oorsprong in de natuur. Van der Poels inspiratiebron is de Balinese natuur, in het bijzonder bladeren en bloemen. Haar tassen worden met de hand gemaakt door lokale handwerkers op Bali met producten die niet schadelijk zijn voor de natuur. De natuur in al haar facetten is van groot belang bij het ontwerpen en produceren van haar tassen.

Van der Poel studeerde in 2002 af aan de kunstacademie in Enschede. Zij vestigde haar eigen atelier enkele jaren later op Bali. Vanaf het begin spelen gerecyclede producten en het milieu een grote rol in haar ontwerpen. In 2005 ontving ze de Design Award voor haar eerste tas, de Glossy, gemaakt van gevlochten stroken van tijdschriften gevonden op het Balinese strand.

Inmiddels is haar meeste bekende tas de Tulip by-Lin©, in diverse maten en kleurstellingen verkrijgbaar bij de gallery.


Gezien de kunstzinnige achtergrond van de ontwerpster, gecombineerd met het feit dat diverse andere galeries de tassen in hun collectie hebben, maar bijvoorbeeld ook het Rijks- en Van Gogh Museum, is deze collectie tassen en gerelateerde accessoires een welkome aanvulling op de ruime collectie van Hiva Oa Art Gallery. De gallery is exclusief dealer van dit merk in Lelystad en te vinden aan de Lelybaan 52 (donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur).

===========================================


Van 7 juni tot en met 30 juni exposeert de Vlaamse kunstenaar Rudy Beckers zijn hyperrealistische werken (vele met een trompe-l'oeil effect) in de gallery.


Voor meer informatie, kijk op de pagina "expositie".


Een bijzondere expositie, een bezoek meer dan waard.


======================================


Van 3 mei tot en met 26 mei exposeert de Zeelandse kunstenaar Willem Behr in de gallery. Zie de pagina "expositie" voor meer info.


==========================================================


Hiva Oa Art Gallery neemt deel aan de Winterfair in Bataviahaven op 17 en 18 december aanstaande. Voor openingstijden en activiteiten zie de website: www.bataviahaven.nu.


===============================================


Nieuw in de collectie een fraaie litho van Gerti Bierenbroodspot. Kijk onder "Grafiek" voor verdere informatie.


===============================================


Flevolands fotoboek bij Hiva Oa Art Gallery


Bij Hiva Oa Art Gallery is sinds kort een prachtig luxe fotoboek verkrijgbaar van Camilla Zeguers.

Camilla Zeguers is een veelzijdige Lelystedelinge, kunsthistorica, tekstschrijfster, 3d ontwerpster, maar bovenal begenadigd fotografe. Eerdere fotoboeken van haar documenteerden o.a. Amsterdam, Limburg en (ook) Lelystad.


Het nieuwste boek, getiteld “Buiten gewoon Flevoland”, geeft een fraai overzicht van Flevoland en haar bewoners, van Almere tot Emmeloord en van Swifterbant tot Lelystad. Camilla Zeguers heeft zich in een project van jaren door de provincie begeven om al spelend met perspectief en een perfect lijnenspel Flevoland in al haar schoonheid vast te leggen. Architectuur, mens, dier en landschap wordt weergegeven in meer dan 150 foto’s. Het hardcover boek bevat 144 pagina’s, met een voorwoord van de Commissaris van de Koningin, Leen Verbeek.


Prijs: € 29,90.


Ook voor gelimiteerde en gesigneerde foto’s van Camilla Zeguers kunt u bij ons terecht.


==============================================


Op zaterdag 17 september is de sponsoring van S.V. Batavia ’90 door Hiva Oa Art Gallery bekrachtigd.


Op de foto (1) tekent Remco van Zwol van de galerie in het bijzijn van leden van de sponsorcommissie van de voetbalvereniging (de heren Orfeo Dielingen en Rodney van Wilpen) het contract dat Hiva Oa Art Gallery in ieder geval de komende twee seizoenen financieel aan de voetbalvereniging bindt.


Bij wijze van verdere sponsoring in natura zijn tevens een aantal kunstwerken in bruikleen gegeven aan de voetbalvereniging ter verfraaiing van het clubgebouw.


Rodney van Wilpen neemt voor de galerie het werk “Stad geboren uit het water” van Wim Mast de Gooijer in ontvangst. (foto 2)


S.V. Batavia ’90 is te vinden op Sportpark Doggersbank (Getijdenlaan) en Hiva Oa Art Gallery aan de Lelybaan 52 in Lelystad.

=========================================

De expositie "Waterwerken" van KUP 11 is verlengd en nu te zien tot en met zaterdag 10 september.

==============================================

Nieuw werk binnen van Vincent van Eeden (Voorburg, 1969). Het betreft een vierluik (gemengde techniek op doek). De losse elementen meten 30/30 cm en samen maken ze een fors werk van minimaal (afhankelijk van de tussenruimte waar u voor kiest) 60/60 cm. Vincent heeft zich voor dit werk laten inspireren door de huidige expositie die is gebaseerd op het (Lelystadse) "Jaar van het water" en stellen de getijden voor. De werken zijn los te koop voor € 300,=, maar omdat het natuurlijk zonde is het vierluik op te breken mogen wij het geheel aanbieden voor slechts € 999,=!

De losse componenten:

==============================================

Vanaf 4 augustus aanstaande exposeert de kunstenaarsvereniging KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery.

Onderstaand het persbericht aangaande deze expositie:

"Waterwerken KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery


Lelystad/ Dronten.

De woordvoerster namens Kup11, Monica Maat en Remco van Zwol galleryhouder van Hiva Oa Art Gallery zijn het er over eens: een unieke en inspirerende samenwerking heeft geleid tot een prachtige expositie van een serie ‘waterwerken’. Een geslaagd experiment dat begon naar aanleiding van ”Het Jaar van het Lelystadse Water” en bijna gelijktijdig samenviel met de oprichting van Kup 11, Kunst uit de Polder, een samenwerkingsverband van kunstenaars uit Lelystad en Dronten.


”Na onze start op de Dag van het Park en de ervaring die we hebben opgedaan tijdens de cultuurmanifestatie Artifest, heeft de kunstenaarsgroep zich verheugd op een vervolg


d.m.v. het tonen van waterwerken in de Gallery van Remco, aldus Monica”.


”Het is leuk om op één thema de verschillende stijlen van de kunstenaars in al hun eigenheid terug zien, vervolgt Remco. Dat maakt het boeiend”.


Monica: ” het scheppen van kunst in groepsverband was voor ons een nieuwe ervaring.


Naast individuele kunstuitdrukkingen heb je ook te maken met groepsprocessen. Hoe inspireren en versterken we elkaar en met welke invloeden hebben we dan te maken.


Vragen die we van te voren kunnen bedenken, maar waarvan we niet weten hoe dat in de praktijk zal uitvallen”. Niettemin, is het voor Remco en de leden van KUP 11 nu vooral een kwestie van gewoon doen geweest en dat levert de nodige verrassingen op.


Beeldhouwwerk, keramiek, etsen, schilderijen op doek, een scala aan technieken zijn in de gallery van Remco te bezichtigen. Hiva Oa Art Gallery is te vinden aan de Lelybaan 52 in Lelystad bij de Bataviahaven. De expositie is van 4 t/m 27 augustus. De gallery is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur. KUP 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariëtte Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat."


==================================================


De eerstvolgende expositie wordt verwacht in augustus. Kunstenaarsvereniging KUP '11 exposeert dan met werken in het kader van het "Jaar van het water". Tot die tijd staat de eigen collectie van de gallery centraal.

Met het oog op de komende Bataviahavendagen (25 en 26 juni i.c.m. Artifest) zijn er momenteel veel werken met nautische elementen te vinden in de gallery.


=================================


Van 12 mei tot en met 10 juni exposeren wij werk van Jos de Koster (Amsterdam, 1945), woonachtig in Lelystad, alwaar hij in Kunsthuis Calliope ook zijn studio heeft. De tentoongestelde foto's zijn allen unica. Het betreft digitaal bewerkte foto's van de modellen die Jos vastlegt.


Aan de expositie van Jos de Koster worden drie schilderijen (uit de zogenaamde "Joker serie") toegevoegd van de grondlegger van Kunsthuis Calliope, Sjoerd van der Veen. Hiermee wordt de samenwerking tussen Calliope en de gallery - die een aanvang nam met de geslaagde expositie met werken van Vincent van Eeden - voortgezet. Plannen voor een eindejaarsexpositie met een gerenommeerde kunstenaar zijn in ontwikkeling, maar kunnen op dit moment nog niet uit de doeken worden gedaan.


Tot slot zijn vier olieverf schilderijen toegevoegd van Nancy van Overveldt, die reeds eerder bij de gallery exposeerde

Alle exposanten zijn afkomstig uit Lelystad, zodat eens temeer blijkt hoe rijk het talent in deze stad gezaaid is.


=============================================


Wij zijn verheugd werk te kunnen presenteren van de Lelystadse kunstenares Marion Snijders. Marion is een veelzijdig kunstenares die schilderijen en grafiek maakt, maar ook werkt met keramiek.


Marion heeft de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede doorlopen en afgerond.


Nu te zien is een aanbod uit het keramisch werk, te weten twee beelden en een aantal unieke halskettingen.

=========================================

Nieuwe aanwinsten:

Justus Donker, "Warfhuizen" (schilderij);

Jurjen de Haan, aardewerk bord; en

Harald Vlugt, "Summer" en "Autumn" (twee zeefdrukken).

==========================================


De komende maanden bij Hiva Oa Art Gallery:


De maand april zal in het teken staan van de eigen collectie en er zal op de expositiewand een collectie moderne kunst te zien zijn, met grafiek en originelen van onder andere Eugene Brands, Carl Henning Pedersen en local hero Menno Baars.


In mei verwachten wij een foto expositie te houden, featuring de Lelystadse fotograaf Jos de Koster, aangevuld met foto's uit de eigen collectie.


In Juni en juli zal de eigen collectie weer de boventoon voeren, al gaan onze gedachten nog uit naar een expositie van een Lelystadse kunstenares, daarover wellicht later meer.


Augustus belooft veel!

Lelystad viert dit jaar " het jaar van het water" (zie voor nadere informatie de navolgende link):


http://tinyurl.com/6lawrl7


De lokale kunstenaarsvereniging KUP 11 zal op dit thema inspelen en de werken die geinspireerd zijn op dit thema gedurende het jaar op verscheidene plekken in Lelystad exposeren. Afgesproken is inmiddels om de expositie waaraan negen kunstenaars zullen deelnemen gedurende de hele maand augustus te laten plaatsvinden in Hiva Oa Art Gallery.


===========================================


Aan de expositie van Vincent van Eeden (nog tot en met zaterdag 2 april a.s.) zijn twee gloednieuwe werken toegevoegd, "The way of the Prophet, a passage..."en "De drie wachters".

==========================================


De derde tekening (getiteld "Laveren") is inmiddels binnen en te koop voor € 1.250,=.

============================================


Er zijn twee tekeningen van Wim Mast de Gooijer toegevoegd aan de collectie. Eén gloednieuwe tekening - in opdracht vervaardigd - met een prachtige gedetailleerde afbeelding van de Batavia en de Zeven Provinciën en één tekening (2008) van een Arabier in galop.

Een derde (nieuwe) tekening wordt binnenkort verwacht. De tekeningen zijn aantrekkelijk geprijsd op € 1.250,= per stuk.

======================================


Sinds enige tijd bieden wij u ook kunstkaarten aan. Wegens succes is de collectie recent fors uitgebreid.


========================================


De expositie van Vincent van Eeden krijgt zijn beloofde uitbreiding (met liefst vijftien werken) bij Kunsthuis Calliope, Kofschip 12 te Lelystad. Onderstaand treft u de uitnodiging aan:


"Uitnodiging


Expositie Vincent van Eeden in Calliope


Op zondag 16 januari ’11 om 16 00 uur vindt er in Calliope Art Factory de opening plaats van de tentoonstelling met werk van Vincent van Eeden . Het is het groter werk, want het kleiner werk wordt al tentoongesteld bij galerie Hiva Oa in Lelystad bij Bataviahaven. Het is ook een samenwerkingsverband tussen beide organisaties, dus ga dat ook zien! De in België wonende schilderdichter heeft in Calliope zijn groter werk neergehangen omdat die ruimte zich daartoe leent. Het werk dat vooral een monumentale uitstraling heeft, kenmerkt zich door dat het meestal een realistisch uitgangspunt heeft en door het proces steeds abstracter wordt. Dat proces is een autonoom proces. De componist John Cage verhaalt over de schilder William Baziotes het volgende:” De schilder komt in zijn atelier en gaat aan het werk . Bij binnenkomst heeft hij van alles op zijn nek ( hypotheek, z’n kinderen , ellende met zijn vrouw, kortom van alles). Eén voor één verlaten die dingen zijn atelier. Heeft hij geluk,dan blijven hij en het schilderen over. Heeft hij dan veel geluk, blijft alleen het schilderen over.”

Vincent van Eeden kan zich daar vermoedelijk erg goed in herkennen.

De naam Van Eeden klinkt bekend in de oren en dat klopt, want de schilderdichter is een

directe nazaat van Frederik van Eeden, de natuurfilosoof , arts en dichterschrijver, bekend van o.a.‘De kleine Johannes’ en kolonie Walden. Wanneer men het werk beschouwt van Vincent van Eeden herkent men wel een zelfde soort natuurmystiek. Het werk is vooral geschikt voor grote representatieve ruimtes, kantoren en hallen, maar het kan ook in woonkamers met een hoog plafond. Calliope Art Factory is gelegen in Lelystad aan het Kofschip 12, achter de SGL

en is geopend van 14 00 uur tot 17 00 uur van dinsdag tot en met zaterdag.

De opening vindt plaats op zondag 16 januari om 1600 uur!


U bent van harte uitgenodigd!!!"


============================================


"PERSBERICHT:


Vincent van Eeden bij Hiva Oa Art Gallery


Hiva Oa Art Gallery viert zijn één jarig bestaan met een expositie van de in Voorburg (1969) geboren, maar in wezen Belgische kunstenaar, Vincent van Eeden. Kunst en cultuur is Vincent als kleinzoon van de vermaarde schrijver en filosoof Frederik van Eeden (o.a. “Van de koele meren des doods”) met de paplepel ingegoten en uit zich in een veelzijdigheid aan kunstvormen (schilderijen, grafiek, poëzie, theater). De komende expositie zal zich focussen op het beeldende werk van Vincent en bestaan uit olieverfschilderijen en werken op papier, in kleinere en middelgrote formaten. Naar alle waarschijnlijkheid zal de expositie later – op een andere locatie in Lelystad – worden uitgebreid met een aantal monumentale werken van groot formaat.


Het werk van Vincent van Eeden kenschetst zich als abstract met bij tijd en wijle (semi) figuratieve elementen. Zoals de kunstenaar ooit zelf zei: “Daar waar de herkenbare symboliek van het figuratieve vaak ophoudt, gaat ons gevoel verder..”. Het innerlijk verwerken van het leven, en dan het nieuw verworvene, het positieve naar buiten brengen is zijn betrachting.


Vincent van Eeden stelt tentoon in binnen- en buitenland en veel van zijn werk bevindt zich in privé-collecties.


De expositie vangt aan op zaterdag 18 december 2010 bij Hiva Oa Art Gallery, te vinden aan de Lelybaan 52 in Lelystad (gebouw Bataviahaven) en duurt tot 1 april 2011. De gallery is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak."


=============================================


Nieuw in de collectie een leuke kleine aquarel van Freek van den Berg (onder "Nederlands realisme") en een bijzonder glasobject van Bernard Heesen (onder "Diversen").


===============================================


Nieuwe sieraden van de Lelystadse edelsmid Marjolein van Lubeck

Zie voor nadere informatie: "Diversen" op deze site.


==============================================


Nieuwste aanvullingen op de collectie:


twee zeefdrukken van de bekende Cobra kunstenaar Carl-Henning Pedersen en een romantische litho van de Franse kunstenaar Francis de Lassus Saint-Genie (kijk voor deze werken onder: "Grafiek") en een pop art gouache van de Franse kunstenaar Bernard-Stephan Moldowan (kijk onder: "Modern").


==============================================


Recent toegevoegd:


een zwart krijt tekening van de vermaarde kunstenaar "Johfra" uit 1966.

Kijk onder Nederlands realisme voor meer informatie over dit werk.


=============================================


Recent zijn aan de collectie toegevoegd een fors en kleurrijk schilderij van Justus Donker (inmiddels verkocht), een fijnzinnige aquarel van Wim Vaarzon Morel jr (onder: Nederlands realisme) en een zeefdruk van Luis Filcer (onder: Grafiek).


=============================================


Hiva Oa Art Gallery biedt voortaan op de pagina "aanbieding(en)" maandelijks één of meerdere kunstwerken uit de eigen collectie aan tegen een sterk gereduceerde prijs. Uw (buiten)kans om uw eigen collectie op een voordelige wijze uit te breiden.


========================================================


Speciaal voor de gallery maakte Wim Mast de Gooijer het schilderij " Stad geboren uit het water".

Dit werk behoort tot de eigen collectie van de gallery en is niet te koop. Gezien het enthousiasme dat dit schilderij losmaakt is besloten een fraaie art print uit te geven.


Het betreft een gelimiteerde oplage van 100, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en wordt geleverd met certificaat van echtheid. Het formaat is 45/95 centimeter.


De prijs exclusief lijst bedraagt € 150,=.

Inclusief lijst € 299,=.


Tevens als kunstkaart verkrijgbaar.

bottom of page